Opleiding Clubtrainer: 15 nieuwe trainers

Liefst 15 deelnemers hebben in Oss de cursus badmintontrainer gevolgd.

O.l.v. docent Leon Florentinus hebben zij een basis badmintontrainer opleiding gevolgd van elk 3 uur theorie met aansluitend 3 uur praktijk.
5 zondagen met een interval van 2 weken werd in Oss structureel begonnen met eerst een bakkie koffie en of thee gezamenlijk met wat door de cursisten meegebrachte lekkers.
Als onderwerpen kwamen in de ochtenden de volgende onderwerpen aan bod:
Didaktiek, communicatie en leiding geven, plannen, techniek, tactiek, fysiek, scouten, coachen en ontwikkeling waarbij we ons in de middag bezighielden met het onderling lesgeven, praktijk techniek en tactiektraining, fysieke component en overige zaken dier zomaar ter sprake kwamen.
In de praktijk werden alle basisslagen en looptechnieken behandeld.
Ook verschillende voorbeelden van demo-trainingen kwamen aan bod zodat iedereen basis op de hoogte was op welke wijze ze slagen en loopbewegingen konden interpreteren.
Uiteraard was het lesgeven een ding waar iedereen aan moest wennen maar ook hierin zag je na elke cursusdag verbetering in ontstaan.

De laatste dag werd het deel fysiek behandeld met daarin een aantal voorbeelden en zelf ervaren van fysieke voorwaarden en het verantwoord kunnen toepassen van fysieke componenten in badmintontrainingen.

Na het overhandigen en ondertekenen van het certificaat deelname opleiding badmintontrainer ging iedereen weer voldaan naar huis.

Wat is er mooier om vanuit de eigen vereniging eigen kader te laten opleiden.
Mocht je dat willen stuur mij dan een mail ter interesse aan lflorentinus@badmintonnederland.nl
Afhankelijk van de interesse en aantal kan ik weer een nieuwe opleiding badmintontrainer organiseren

Leon Florentinus
Docent Trainersopleiding BBF

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.