Opleiding Badminton Trainer groot succes

Toen we in 2019 starten met de 1e opleiding Badminton Trainer kon niemand verwachten dat het daarna wegens Corona even stil zou worden. Dit gaf mij als docent ook weer de mogelijkheid om de opleiding te herschrijven, een update van het werkboek te realiseren en ook weer voldoende promotie te maken. Zo gezegd zo gedaan, en in de planning van medio half 2022 stond een opleiding van 4 cursusmomenten van elk 2 uur theorie met aansluitend 2 uur praktijk. Uiteindelijk leverde dat 15 potentiële kandidaten op waarvan 7 personen vanuit BNL, 7 vanuit de BBF en 1 vanuit de HBB. Zij waren in welke vorm dan ook al bezig met training geven en/of begeleiden binnen hun eigen badmintonvereniging. Ook het vermelden waard is het eigen vaardigheidsniveau vanaf goedwillende recreant tot ex-Eredivise.

De 1e dag hebben we ons, na de kennismaking, hoofdzakelijk bezig gehouden met het bekende Praatje, Plaatje, Daadje en wat theorie technieken en dat 's-middags omgezet in de praktijk.
De 2e dag een vervolg van een stukje didactiek om het daarna over de tactiek in algemene zin en specifiek van het enkelspel te hebben, 's-Middags wat deellessen i.h.k.v. warming-up en een specifieke technische opdracht.
De 3e dag scouten, coachen en tactiek dubbelspel en 's-middags weer de praktijk in.
De 4e en tevens de laatste dag ontwikkeling, fysiek en gemengd-dubbelspel en 's-middags allerlei soorten middelen om de training te ondersteunen en de tactische/technische opdracht dubbelspel.

Na afloop hebben we onder het genot van een drankje het certificaat ondertekend en kon iedereen naar een afsluitend fijne vakantie.

Mijn dank gaat ook uit aan de externe jeugdspelers van BC80 en HBV die als jeugdspelers ondersteunden.

Mocht je eventueel ook belangstelling hebben in deze opleiding laat dit dan weten via pr@bbfbadminton.nl

 

Leon Florentinus
Docent Trainersopleiding BBF

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.